Julekaker

Her er mine favorittjulekaker:

Julemenn
1/2 kopp smør
250 g sukker
500 g hvetemel
1 kopp melk
3 ts hjortetakksalt

Slå melken over sukkeret og la det stå en stund. Smelt smøret og slå det over. Kok opp litt vann og hell det over hjortetakksaltet i en kopp. Bland i hvetemel og hjortetakksalt. La deigen stå til neste dag. 180 grader - pass tiden (stekes til man skimter gyllenfarge)

Kokoskaker3 egg
325 g melis
250 g smør
200 g hvetemel
200 g potetmel
500 g kokosmasse
2 ts toppede bakepulver

Egg og melis vispes godt. Smør og mel smuldres sammen (pass på at smøret er romtemperert). Bland resten i. Settes på stekebrett med teskje (NB! Vil flyte ut litt)
Stekes lysgule ved 180 grader.

Kanelpinner200g smør
100g sukker
300g hvetemel
1 ts kanel
Rull kakene i: 2 ss sukker og 1 ss kanel (blandes)
Rør smør og sukker hvitt. Arbeid inn mel og kanel. Trill små emner til fingertykke stenger. Dem dem i ca 6 cm lange pinner. Rull pinnene i en blanding av sukekr og kanel. Stek kakene ved ca 180 grader rundt 10 min midt i ovnen. Avkjøles på rist og oppbevares i tett boks når dem er kalde.
Brune pinnerGir ca 60 pinner
150 g smør
200 g sukker
2 eggeplommer
1 ss lys sirup
1/2 ts kanel
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
300 g hvetemel
egg til pensling
sukker
hakkede mandler

Rør smør og sukker hvitt. Bland i resten av ingrediensene. Elt deigen og del den i 6 emner. Trill pølser og trykk dem ut på plate til flate stenger. Pensle med egg, dryss på sukker og mandler og stek kakene på øverste rille i stekeovnen ved 175 °C i 10-12 minutter. Skjær stengene på skrå mens de er varme. Avkjøl på rist.

Peanøttkjeks

200 g sukker
200 g smør (smeltet)
100 g brunt sukker
2 egg
275 g mel
1 ts bakepulver
1 plate lys kokesjokolade (smeltes)
100 g peanøtter (knuses/kvernes)

Sukker og brunt sukker blandes med det smeltede smøret.
Eggene røres godt i, et av gangen.
Rør inn mel og bakepulver, litt etter litt.
Den smeltede sjokoladen røres i, deretter peanøttene.

Deigen skal være ganske klissete, lag litt mindre kjeks, de vil flyte ut under steking.

200 grader, 10 minutter.

Kommentarer