200 g sukker
2 ss vann
1 vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker
7,5 dl helmelk
4 hele egg
4 eggeplommer
150 g sukker
ca 1 time, 150 grader
Varm opp vann og sukker under omrøring, ganske svak varme til sukkeret har smeltet. Skru varmen opp og rør til blandingen er gyllen (men ikke brent!). Hell karamellen i ildfast form og snu og vend så sukkeret fordeler seg på bunn og sider i formen.
Pisk både hele egg og eggeplommene med sukker til lys og luftig eggedosis. Imens du pisker varmes melken opp med vaniljestang/vaniljesukker. Stopp like før kokepunktet. Bland varm melk i eggedosisen, litt etter litt, under omrøring.
Hell eggemassen helt opp til kanten i formen. OBS! Den ferdige desserten vil synke en god del (til omtrent halvfull form)
Sett formen i en liten langpanne. Hell kokende vann i bunnen av pannen, så blirformen "bakt" i vannbad. Sett langpannen i forvarmet ovn og stek til puddingen er gjennomtrukket. La den stå litt fremme og avkjøl i kjøleskap natten over. Kan spises fra formen eller vendes på et fat. Husk at det vil komme karamellsaus når du vender den.
2 ss vann
1 vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker
7,5 dl helmelk
4 hele egg
4 eggeplommer
150 g sukker
ca 1 time, 150 grader
Varm opp vann og sukker under omrøring, ganske svak varme til sukkeret har smeltet. Skru varmen opp og rør til blandingen er gyllen (men ikke brent!). Hell karamellen i ildfast form og snu og vend så sukkeret fordeler seg på bunn og sider i formen.
Pisk både hele egg og eggeplommene med sukker til lys og luftig eggedosis. Imens du pisker varmes melken opp med vaniljestang/vaniljesukker. Stopp like før kokepunktet. Bland varm melk i eggedosisen, litt etter litt, under omrøring.
Hell eggemassen helt opp til kanten i formen. OBS! Den ferdige desserten vil synke en god del (til omtrent halvfull form)
Sett formen i en liten langpanne. Hell kokende vann i bunnen av pannen, så blirformen "bakt" i vannbad. Sett langpannen i forvarmet ovn og stek til puddingen er gjennomtrukket. La den stå litt fremme og avkjøl i kjøleskap natten over. Kan spises fra formen eller vendes på et fat. Husk at det vil komme karamellsaus når du vender den.
Kommentarer
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du legger igjen en kommentar til meg!
Hilsen
Anne Kjersti