Karamellpudding

200 g sukker
2 ss vann
1 vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker
7,5 dl helmelk
4 hele egg
4 eggeplommer
150 g sukker

ca 1 time, 150 grader

Varm opp vann og sukker under omrøring, ganske svak varme til sukkeret har smeltet. Skru varmen opp og rør til blandingen er gyllen (men ikke brent!). Hell karamellen i ildfast form og snu og vend så sukkeret fordeler seg på bunn og sider i formen.

Pisk både hele egg og eggeplommene med sukker til lys og luftig eggedosis. Imens du pisker varmes melken opp med vaniljestang/vaniljesukker. Stopp like før kokepunktet. Bland varm melk i eggedosisen, litt etter litt, under omrøring.

Hell eggemassen helt opp til kanten i formen. OBS! Den ferdige desserten vil synke en god del (til omtrent halvfull form)

Sett formen i en liten langpanne. Hell kokende vann i bunnen av pannen, så blirformen "bakt" i vannbad. Sett langpannen i forvarmet ovn og stek til puddingen er gjennomtrukket. La den stå litt fremme og avkjøl i kjøleskap natten over. Kan spises fra formen eller vendes på et fat. Husk at det vil komme karamellsaus når du vender den.

Kommentarer