Tosca kake


2 egg
130 g sukker (ca.1 1/2 dl)
120 g hvetemel (2 dl)1 ts bakepulver
100 g smør eller margarin, smeltet
2 ss fløte eller melk
KARAMELLGLASUR
65 g mandler (1 dl)
50 g smør eller margarin
60 g sukker (ca. 3/4 dl)
1 ss hvetemel
1 ss fløte eller melk
FORMEN: rund, lav form, ca. 1 liter.
STEKING: 175 grader ca. 45 min.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig i røren sammen med smeltet, avkjølt smør og fløte eller melk.
Hell røren i smurt og strødd form.
Sett kaken i ovnen.
Skåld mandlene til glasuren, skjær dem i strimler eller flak.
Smelt smøret. Bland i mandler, sukker, mel og fløte eller melk. La glasuren koke opp.
Smør glasuren jevnt og raskt over kaken etter ca. 30 minutter. Stek kaken ferdig. La kaken bli kald i formen.

Kommentarer