1 porsjon
100 g margarin
3 1/2 dl sukker
1 ts hornsalt
2 1/2 dl melk
12 dl hvetemel
Fremgangsmåte
Smelt og avkjøl margarinen. Bland alt det tørre. Rør inn den smeltede, avkjølte margarinen og melken, og arbeid hurtig deigen sammen. Legg plast over deigen og la den stå kjølig 1-2 timer.
Elt deigen lett sammen og kjevl den til en 3-4 mm tykk leiv. Stikk ut kakemenn, kakekoner og andre figurer. Legg dem på smurt plate og stek dem ved 200 C i 7-10 minutter. De skal være hvite og porøse når de er ferdige.
Avkjøl kakene på rist og pynt dem med pensel dyppet i konditorfarge blandet med vann. Eller sprøyt på litt melisglasur, gjerne farget med kakao. Fest en tynn trådhempe i kakene hvis de skal henges på juletreet.
100 g margarin
3 1/2 dl sukker
1 ts hornsalt
2 1/2 dl melk
12 dl hvetemel
Fremgangsmåte
Smelt og avkjøl margarinen. Bland alt det tørre. Rør inn den smeltede, avkjølte margarinen og melken, og arbeid hurtig deigen sammen. Legg plast over deigen og la den stå kjølig 1-2 timer.
Elt deigen lett sammen og kjevl den til en 3-4 mm tykk leiv. Stikk ut kakemenn, kakekoner og andre figurer. Legg dem på smurt plate og stek dem ved 200 C i 7-10 minutter. De skal være hvite og porøse når de er ferdige.
Avkjøl kakene på rist og pynt dem med pensel dyppet i konditorfarge blandet med vann. Eller sprøyt på litt melisglasur, gjerne farget med kakao. Fest en tynn trådhempe i kakene hvis de skal henges på juletreet.
Julemanna lagde vi alltid når jeg var liten husker jeg. Bestemor lagde jo alltid bare det(pluss masse andre sorter da selvfølgelig), ikke pepperkaker.
SvarSlettTror kanskje jeg må prøve å lage det en gang selv også altså.