Toscakake

 

Kakebunn:
4 egg
3 dl sukker
2 ts bakepulver
4 dl hvetemel
4 ss melk
225 g smør
Toscaglasur
75 g smør
3 dl hakkede mandler
1,5 dl sukker
2 ss hvetemel
2 ss melk

 

Fremgangsmåte
1. Smelt smøret og la det avkjøles mot romtemperatur.
2. Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis.
3. Bland mel og bakepulver og sikt det inn i eggedosisen, vekselvis med smeltet smør og melk.
4. Hell røren i en smurt og strødd sprinform med diameter 28 cm eller en langpanne på ca 35 x 40 cm.
5. Stek kaken på midterste rille ved 175 grader i cs 25 minutter.
6. Lag glasuren mens kaken steker. Bland alle ingrediensene i en liten kjele og la det koke i et par minutter.
7. Fordel glasuren forsiktig over kaken.
8. Stek kaken videre til glasuren blir gyllen, ca 10 - 15 minutter.
9. Avkjøl kaken litt i formen før den tas ut og settes på rist.
10. Skjær i skiver eller ruter og server.

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar til meg!

Hilsen
Anne Kjersti