Denne oppskriften har jeg fått av Linda B. og er helt nydelig!
Ca. 400 g Oreo Cookies (jeg bruker av og til 500 gr, smak og behag)
100 g smeltet smør
2 pk Phildelphia
3,5 dl melis
ca 3,5 dl fløte som piskes til krem med 5 spisesjeer sukker
Mousse:
250 gram Melkesjokolade
-smeltes i vannbad, avkjøles
1 egg + 2 ss sukker
-piskes til eggedosis
3 dl kremfløte
-piskes til krem
Bland så eggedosis og krem sammen, deretter ha i godt avkjølt sjokolade i en tynn stråle og bland godt sammen.
(eller bruk toro ferdig mousseblanding på pose)
1/4 del av oreo kjeksene legges for seg i seg i en skål og brekkes opp i småbiter, settes til side.. Ta restene av kjeksen og putt i en pose, og smuldre de opp til små biter! Smelt smør, og hell det over kakesmulene i en bolle og bland det godt til det kan smøres ut i en form. Bruk en 24 cm rund form,kun ringen, rett på fatet.
Mix kremosten med melis med en mixer så det blir en luftig og kremete masse. Mix krem med sukker. Bland sammen alt. Smør halvparten av massen over kakebunnen og legg oppi halvparten av kakebitene du har satt til side. Sett i kjøleskap 30 minutter.
Lag moussen. Rør inn de siste kakebitene i moussen. Smør massen over kaken og sett i kjøleskap ytterligere 1 time. Legg et lag med resten av kremen på toppen til slutt, og pynt eventuelt med flere kakesmuler eller lag et mønster med vanlig sjokoladesaus!
La kaken stå avkjølt ytterligere noen timer, og aller best blir den om den får stå nesten ett døgn før man skjærer rundt kanten og løsner formen og spiser!
Kommentarer
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du legger igjen en kommentar til meg!
Hilsen
Anne Kjersti