Appelsinkake med rømme/kesam

Ingredienser:image
2 store egg
3 dl sukker
1 dl seterrømme + 2 dl kesam
Revet skall av 1 appelsin
1 dl presset appelsinsaft
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
Glasur:
3 dl melis
2 ss appelsinsaft

Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker sammen. Visp inn rømme, revet appelsinskall og presset appelsinsaft. Visp så inn bakepulver og hvetemel.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i 45 min.

Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra sidene i formen med en kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Rør sammen melis og appelsinsaft til du får en glatt glasur med ønsket tykkelse. Smør glasuren over toppen av kaken. Sett kaken kjølig til glasuren har stivnet.

Kommentarer