After Eight ostekake

imageIngredienser:
Bunn:
125 g søte havrekjeks (f.eks. Bixit)
50 g smør
Fyll:
250 g kremost (f.eks. 2 pk Tine)
200 g After Eight (1 pk)
3 dl kremfløte
Pynt:
mørke sjokoladehjerter
rosa marsipanrose, eventuelt sjokoladesaus.

Fremgangsmåte:
Knus kjeksen fint (bruk morter eller ha kjeksen i en plastikpose og kjevle over). Bland med smeltet smør. Ha ringen på en rund kakeform (24 cm i diameter) direkte på et kakefat. Trykk kjeksmassen ned i bunnen på fatet, helt inn til kanten på ringen. Når du presser kjeksen ned i bunnen på fatet, er det viktig at kjeksen går helt inn til kanten på kakeringen. Er det for store sprekker, vil fyllet renne ut av formen.
Smelt After Eight sjokoladen forsiktig i en liten kjele på svak varme, i mikro eller over vannbad. Avkjøl noe. Pisk kremost og den smeltede sjokoladen raskt sammen. Pisk kremfløten for seg til luftig krem og bland i. Ha fyllet over kjeksbunnen i kakeformen. Sett fatet i kjøleskapet til fyllet har stivnet (ca 4 timer).
Skjær forsiktig langs kanten på formen og fjern kakeringen. Pynt kaken etter ønske, for eksempel med mørke sjokoladehjerter og en rosa marsipanrose i midten.

Kommentarer

  1. Spennande oppskrift!! Lagrar ho for seinare utprøving :)

    Klem Ellen K

    SvarSlett
  2. Prøvesmakingen lovet bra. I morgen skal den testes ut til det fulle =)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar til meg!

Hilsen
Anne Kjersti