Mandelkake:
8 eggehviter
400 g sukker
400 g mandler
Gul krem:
7 eggeplommer
1 dl kremfløte
150 g melis
1 ss hvetemel
2 ts vaniljesukker
150 g smør
Firkløverglasur:
400 g Firkløversjokolade
8 ss kremfløte
Fremgangsmåte:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukker og pisk videre til tykk marengs. Mal mandlene og vend inn i marengsmassen.
Bre deigen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv den ut og dra av bakepapiret. Del kaken på midten slik at du får to kakebunner med halv størrelse.
Ha eggeplommene til den gule kremen i en tykkbunnet kjele sammen kremfløte, melis og hvetemel. Kok opp under stadig omrøring og la kremen småkoke til den får en tykk konsistens (se tips). Ta kjelen av platen og rør inn vaniljesukkeret og deretter romtemperert smør i klatter. Avkjøl kremen til den er helt kald og nokså tykk i konsistensen.
Legg den ene kakebunnen på et passende, avlangt kakefat. Bre over den gule kremen. Legg den andre bunnen oppå.
Smelt sjokoladen over svak varme sammen med fløten. Rør den glatt og smør den over kaken til pynt. Sett kaken i kjøleskapet frem til servering.
Kommentarer
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du legger igjen en kommentar til meg!
Hilsen
Anne Kjersti