2 ts salt
1 ss honning
25 g gjær
1 L hvetemel
3 dl sammalt grov hvete
5 dl lunkent vann
1 dl melk
Sett ovnen på 240 grader.
Kok opp litt vann, mål opp 2 dl kokt og fyll opp med 3 dl kaldt. Ha i melken og væsken har perfekt varme.
Bland: honning, salt gjær med litt av væskeblandingen og rør ut.
Ha i melet og elt sammen. Blandingen skal være klissete. Heves 1-1,5 time.
Strø mel på benken og hell deigen ut. Strø mel over og klem forsiktig deigen ut på benken (som en rund pizza). Del deigen opp i ruter (ca 8 cm i diameter). Løftes opp på stekeplate med bakepapir med en stekespade. Stekes 12-14 minutter. Følg med, de må ikke steke for lenge. Kan fryses ferske, men det spørs om du kommer til å ha noe igjen når du har smakt på de.
(Anna Bergenstrøm)
1 ss honning
25 g gjær
1 L hvetemel
3 dl sammalt grov hvete
5 dl lunkent vann
1 dl melk
Sett ovnen på 240 grader.
Kok opp litt vann, mål opp 2 dl kokt og fyll opp med 3 dl kaldt. Ha i melken og væsken har perfekt varme.
Bland: honning, salt gjær med litt av væskeblandingen og rør ut.
Ha i melet og elt sammen. Blandingen skal være klissete. Heves 1-1,5 time.
Strø mel på benken og hell deigen ut. Strø mel over og klem forsiktig deigen ut på benken (som en rund pizza). Del deigen opp i ruter (ca 8 cm i diameter). Løftes opp på stekeplate med bakepapir med en stekespade. Stekes 12-14 minutter. Følg med, de må ikke steke for lenge. Kan fryses ferske, men det spørs om du kommer til å ha noe igjen når du har smakt på de.
(Anna Bergenstrøm)
Kommentarer
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du legger igjen en kommentar til meg!
Hilsen
Anne Kjersti