Denne må prøves. Den smaker fortreffelig!
1 liter kefir eller kultur
8 dl sukker
4 ts natron
Dette piskes til sukkeret er løst opp. Tilsett så:
9 dl hvetemel
3-4 ss kakao
125 g smeltet margarin
Røren helles over i en langpanne kledt med bakepapir og stekes midt i ovnen på 170 grader i 30-40 minutter.
Glasur:
1 pk melis
2-3 ss kakao
2-3 ss kaffe
100 g smeltet margarin
1 liter kefir eller kultur
8 dl sukker
4 ts natron
Dette piskes til sukkeret er løst opp. Tilsett så:
9 dl hvetemel
3-4 ss kakao
125 g smeltet margarin
Røren helles over i en langpanne kledt med bakepapir og stekes midt i ovnen på 170 grader i 30-40 minutter.
Glasur:
1 pk melis
2-3 ss kakao
2-3 ss kaffe
100 g smeltet margarin
Denne skal prøves i barneselskap neste onsdag :) Med så masse sukker og kveitemjøl så berre MÅ det bli godt ;)
SvarSlettNår det gjelder glasuren så rekner eg med at; kakaoen skal brukes i pulverform (noen spesiell type kakao, eller kan nesquick brukes?), og kaffien i flytende "ferdiglaga" form?
SvarSlettDet er vanlig kakaopulver ja. Nesquick blir kanskje litt for svak smak på? Kaffen er ferdiglaget. Kan bruke både vanlig og pulverkaffe =)
SvarSlettIngen egg..?
SvarSlettIngen egg i denne kaken nei. Kefiren gjør jobben her :)
SvarSlettjeg har lett etter en oppskrift som ble borte for meg, denne hadde nesten helt like mål, så da prøver jeg natron, smør og kakao mengdene fra denne :) takk, har lett lenge nå etter en som ligner og begynner å bli seint!
SvarSlettKaroline
Håper kaken din ble vellykket Karoline! Denne er utrolig deilig og fungerer like bra med hvetemel som med glutenfritt mel :-D
Slett