Shepherd’s pie

imagesPotetstappe:

1 kg poteter

1,5 dl matfløte

2 ss smør

salt og pepper

parmesan

 

 

images (1)Fyll:

1 gulrot

5 fedd hvitløk

1 løk

2 ss olivenolje

400 g kjøttdeig (jeg bruker kylling)

1,5 ss tomatpuré

2,5 dl grønnsaksbuljong

1 ss maizena

2 ss vann

salt og pepper

Fremgangsmåte:

Potetstappe – Kok poteter uten salt og hell av vannet. Varm opp fløte og smør, hell over potetene og mos til stappe. Smak til med salt og pepper og rør til mosen blir luftig.

Fyll – Skjær gulrot, hvitløk og løk i terninger. Stek grønnsakene i olivenolje til de er blanke, tilsett kjøttdeigen og stek videre til det er brunt. Tilsett tomatpuré og stek videre i ett minutt. Ha i buljong og la det småkoke i 3-5 minutter. Bland maizena sammen med vann. Rør det inn i gryta til fyllet tykner. Smak til med salt og pepper.

Legg fyllet i en dyp ildfast form. Legg potetstappen på toppen og dryss over parmesan. Stek i ovnen på 200 grader i 20 minutter til den er brun og fin på toppen. Server gjerne med litt salat.

Kommentarer