Kjeks med sjokoladebiter, 12-18 stk
Ingredienser:
125 gram smør
100 gram brunt sukker
75 gram hvitt sukker
1 egg
1 ts vaniljesukker
200 gram hvetemel
1 ts natron
Ca. 150 gram grovhakket sjokolade
Fremgangsmåte:
Smør, sukker og vaniljesukker vispes sammen til en luftig røre. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Det bør være minst mulig sukkerknasing igjen.
Tilsett egget, bland godt. Bland sammen mel og natron og tilsett dette. Bland videre til man har en sammenhengende deig. Tilslutt tilsettes sjokoladebitene som røres inn til de er jevnt fordelt.
Sett stekeovnen på 175 grader. Bruk en spiseskje til å ta ut en toppet skje med deig rett fra bollen, trill deigbiten til en rundt kule med hendene og plasser den på bakepapirkledd stekebrett. Legg kulene med litt mellomrom på stekebrettet. Jeg legger ikke mer enn 3x3 kuler på hvert stekebrett.
Stek kjeksene i 10-12 minutter. Da er de litt gyldne og sprø på overflaten, men myke og litt seige inni. La kjeksene avkjøles på stekebrettet noen minutter, ta de så over på rist der de avkjøles helt. Nyt!
Kommentarer
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du legger igjen en kommentar til meg!
Hilsen
Anne Kjersti