Sjakkruter

DSC_0340

200 gr smør
100 gr sukker
300 gr hvetemel
3 ts vaniljesukker

2-4 ss kakao (avhengig av hvor mye kakaosmak du vil ha)

Fremgangsmåte:
Smør og sukker piskes hvitt. Elt sammen smør, sukker og mel. Del så deigen i to ca like store deler. Så har du 3 ts med vaniljesukker over i den lyse deigen og elter den. Så har du i ønsket antall med kakao over i den andre delen og elter den. Slik at det blir en mørk og en lys deig. La den stå i kjøleskapet med plastfolie over natten (blir lettere å jobbe med).
Ta så ut deigen og rull de i lange pølser på ca 1 cm i diameter. Legg de brune og de lyse pølsene inntill hverandre, og legg motsatt farge over. Altså hvit over brun, og brun over hvit. Del de så opp i ca 1 cm størrelse. Klem de flate slik at de blir ca 3 cm i diameter. Sett de til steking på en stekeplate med bakepapir i ovnen på 175 grader i 5-6 minutter (avhengig av ovnen). Legg på rist når de er ferdig for å avkjøle. Nyt!

Kommentarer

  1. Da står deigen i kjøleskap.blir spennende å se hvordan det blir.men skal smøret smeltes eller ikke?Jeg smelta det ikke

    SvarSlett
  2. Når det står at sukker og smør røres hvitt betyr det at smøret ikke skal smeltes ja. Spennende å se hvordan det gikk!

    SvarSlett
  3. Hvorfor får jeg ikke deigen sammen, den smuldrer bare!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar til meg!

Hilsen
Anne Kjersti