200 gr smør
100 gr sukker
300 gr hvetemel
3 ts vaniljesukker
2-4 ss kakao (avhengig av hvor mye kakaosmak du vil ha)
Fremgangsmåte:
Smør og sukker piskes hvitt. Elt sammen smør, sukker og mel. Del så deigen i to ca like store deler. Så har du 3 ts med vaniljesukker over i den lyse deigen og elter den. Så har du i ønsket antall med kakao over i den andre delen og elter den. Slik at det blir en mørk og en lys deig. La den stå i kjøleskapet med plastfolie over natten (blir lettere å jobbe med).
Ta så ut deigen og rull de i lange pølser på ca 1 cm i diameter. Legg de brune og de lyse pølsene inntill hverandre, og legg motsatt farge over. Altså hvit over brun, og brun over hvit. Del de så opp i ca 1 cm størrelse. Klem de flate slik at de blir ca 3 cm i diameter. Sett de til steking på en stekeplate med bakepapir i ovnen på 175 grader i 5-6 minutter (avhengig av ovnen). Legg på rist når de er ferdig for å avkjøle. Nyt!
Da står deigen i kjøleskap.blir spennende å se hvordan det blir.men skal smøret smeltes eller ikke?Jeg smelta det ikke
SvarSlettNår det står at sukker og smør røres hvitt betyr det at smøret ikke skal smeltes ja. Spennende å se hvordan det gikk!
SvarSlettHvorfor får jeg ikke deigen sammen, den smuldrer bare!
SvarSlett