18 desember 2012

Suksessterte

img_1031

Bunn:
  • 5 eggehviter
  • 150 g melis
  • 250 g grovmalte mandler

 

Suksesskrem:
  • 1 dl kremfløte
  • 125 g sukker
  • 4 eggeplommer
  • 1 vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker
  • 150 g meierismør
  • Dryss:
    1 dl grovhakkede og ristede mandler eller litt revet sjokolade

Fremgangsmåte:

  • 1 Sett på stekeovnen på 175 °C.
    Til denne oppskriften på suksessterte, trenger du en rund kakeform på 24 cm i diameter.

  • 2 Visp eggehvitene stive. Bland forsiktig i mandler blandet med melis. Ha massen i smurt form og stek kakebunnen nederst i ovnen i ca 45 minutter.

  • 3 La kakebunnen avkjøles før du tar den ut av formen.

  • Suksesskrem:

    4 Splitt vaniljestangen med en kniv og skrap ut frøene, evt ha i vaniljesukkeret sammen med neste trinn.

  • 5 Varm opp fløte, sukker, vanilje og eggeplommer og rør til det tykner. Avkjøl litt før mykrørt smør røres inn.

  • 6 Fordel kremen over kaken og dryss over mandlene/revet sjokolade.

4 kommentarer:

  1. Prøvde å bake denne for første gang for noen uker siden, og den ble utrolig god! Tusen takk for en kjempe bra oppskrift:) Jeg prøvde også brownies oppskriften din som jeg likte:)

    Ser du ikke har postet noe på en stund nå, du må fortsette å legge ut gode oppskrifter på kaker!:)

    SvarSlett
  2. Tusen takk for trivelig tilbakemelding. Utrolig gøy å se at det er noen som bruker bloggen min og liker det jeg har lagt ut. Jeg skal få lagt inn noe mer kakeoppskrifter etterhvert vet du. Det har ikke vært så mye baking i det siste ;-) Sommeren er ikke min bakehøytid, men utover nå blir det nok litt mer innetid og dermed mer baking.

    Takk igjen og kose deg med kaker!

    SvarSlett
  3. hei
    jeg skjønte ikke helt nr 5
    mykrørt smør, skal den være romtemperert og røres inn?
    kaken ser kjempe god ut :)

    SvarSlett
  4. Heisann!
    Jeg har bare romtemperert smøret og puttet det i små "klatter" ned i fløteblandingen :-)Du kan også røre det sammen om du vil det.

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar til meg!

Hilsen
Anne Kjersti