01 februar 2013

Daimkake med mousse

 

Ingredienser:
Bunn:
2 pk makronfyll (Freia)
4 eggehviter


Fyll:
2 pk sjokolademousse med Daim (Freia)
4 dl melk
Pynt:
Daimkuler

Fremgangsmåte:
Pisk eggehvitene stive. Rør inn makronfyllet. Ha deigen i en liten, rund kakeform (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 25 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kakebunnen direkte på et fat og fest kakeringen rundt kaken.
Til sjokolademoussen has melken og sjokolademoussepulveret i en bolle. Pisk 1/2 min på lav hastighet til alt er blandet. Pisk så på full hastighet i 2 1/2 min til.
Fordel moussen over kakebunnen og jevn til overflaten. Strø eventuelt over noen Daimkuler til pynt. Sett kaken i kjøleskapet til sjokolademoussen har stivnet, det tar ca 2 timer. Skjær forsiktig rundt kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.


Tips:
Kaken oppbevares i kjøleskapet. Den kan også fryses og tiner raskt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar til meg!

Hilsen
Anne Kjersti