Når du baker disse deilige kjeksene fylles rommet med den
herligste duft av sitron og ingefær. Fine å servere når du får overraskende
besøk i julestria eller å gi bort i gave til noen du er glad i.
Ingredienser
125 g smør
2 ½ dl sukker
2 dl jyttemel
1/2 dl mandelmel
1/2 dl mandelmel
1 ts vaniljesukker
1 dl potetmel
1 ts hjortetakksalt
2 ts malt
ingefær
1 stk sitron ,
skallet av
Slik gjør du det
Sett stekeovnen på
175 °C.
Rør smør og sukker
hvitt og luftig. Bland de øvrige tørre ingrediensene og revet sitronskall og
rør det i smørkremen.
Del deigen i 4 like
store deler og trill dem i pølser. Del hver i 10 stykker. Trill små kaker og
legg dem på bakepapir på stekeplate. Ha et godt mellomrom mellom hver av
kjeksen. Trykk dem forsiktig ned med en gaffel.
Stek sitron- og
ingefærdrømmene midt i ovnen i ca 12-15 minutter til de er lett gylne. Avkjøl
på rist.
Oppskrift og bilde er opprinnelig hentet fra tine.no og modifisert til glutenfritt by me.
Kommentarer
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du legger igjen en kommentar til meg!
Hilsen
Anne Kjersti