Sitron- og ingefærdrømmer kjeks



Når du baker disse deilige kjeksene fylles rommet med den herligste duft av sitron og ingefær. Fine å servere når du får overraskende besøk i julestria eller å gi bort i gave til noen du er glad i.

Ingredienser
125 g     smør

2 ½ dl    sukker
2 dl        jyttemel
1/2 dl     mandelmel
1 ts        vaniljesukker
1 dl        potetmel
1 ts        hjortetakksalt
2 ts        malt ingefær
1 stk      sitron , skallet av

Slik gjør du det
 Sett stekeovnen på 175 °C.
 Rør smør og sukker hvitt og luftig. Bland de øvrige tørre ingrediensene og revet sitronskall og rør det i smørkremen.
 Del deigen i 4 like store deler og trill dem i pølser. Del hver i 10 stykker. Trill små kaker og legg dem på bakepapir på stekeplate. Ha et godt mellomrom mellom hver av kjeksen. Trykk dem forsiktig ned med en gaffel.
 Stek sitron- og ingefærdrømmene midt i ovnen i ca 12-15 minutter til de er lett gylne. Avkjøl på rist.

Oppskrift og bilde er opprinnelig hentet fra tine.no og modifisert til glutenfritt by me.

Kommentarer