Jordbærostekake BILDE KOMMER!

Denne ostekaken kan lett lages glutenfri ved å bruke glutenfrie kjeks. Vil du ha glutenholdige kjeks, bruker du vanlige kjeks, f. eks Bixit. Jeg har brukt glutenfri kjeks i denne oppskriften.

Innhold bunn:
300 g Semper havre digestive (glutenfrie kjeks)
60 g smeltet margarin

Innhold ostekrem:
5 plater gelatin legges i 1,5 dl kaldt vann i ca 5 minutter. Knip av vannet. Bland de bløte gelatinplatene med 0,5 dl varmt vann.

100 g sukker
400 g philadelfiaost
5-600 g fryste jordbær (halvtinte)
3 dl kremfløte
ca 100 g friske jordbær til pynt

Fremgangsmåte:

Mos kjeksene og bland sammen med smeltet margarin. Trykk blandingen ned i en springform. Du kan godt kle den med et bakepapir om du ønsker. Settes til kjøling.

Gelatinen legges i bløt som det står over. Når platene har blitt oppløst i 0,5 dl varmt vann blandes dette sammen med sukker og philadelfiaost. Halvtinte jordbær blendes og så har du i kremfløte mens du kjører dette til en jevn røre. Bland sammen med osteblandingen. Sett til kjøling i minst 6 timer.

Skjær rundt kaken med en spiss kniv og løsne ringen. Pyntes med friske jordbær og vips er kaken klar til servering! God apetitt!

Kommentarer