Denne ostekaken kan lett lages glutenfri ved å bruke glutenfrie kjeks. Vil du ha glutenholdige kjeks, bruker du vanlige kjeks, f. eks Bixit. Jeg har brukt glutenfri kjeks i denne oppskriften.
Innhold bunn:
300 g Semper havre digestive (glutenfrie kjeks)
60 g smeltet margarin
Innhold ostekrem:
5 plater gelatin legges i 1,5 dl kaldt vann i ca 5 minutter. Knip av vannet. Bland de bløte gelatinplatene med 0,5 dl varmt vann.
100 g sukker
400 g philadelfiaost
5-600 g fryste jordbær (halvtinte)
3 dl kremfløte
ca 100 g friske jordbær til pynt
Fremgangsmåte:
Mos kjeksene og bland sammen med smeltet margarin. Trykk blandingen ned i en springform. Du kan godt kle den med et bakepapir om du ønsker. Settes til kjøling.
Gelatinen legges i bløt som det står over. Når platene har blitt oppløst i 0,5 dl varmt vann blandes dette sammen med sukker og philadelfiaost. Halvtinte jordbær blendes og så har du i kremfløte mens du kjører dette til en jevn røre. Bland sammen med osteblandingen. Sett til kjøling i minst 6 timer.
Skjær rundt kaken med en spiss kniv og løsne ringen. Pyntes med friske jordbær og vips er kaken klar til servering! God apetitt!
Innhold bunn:
300 g Semper havre digestive (glutenfrie kjeks)
60 g smeltet margarin
Innhold ostekrem:
5 plater gelatin legges i 1,5 dl kaldt vann i ca 5 minutter. Knip av vannet. Bland de bløte gelatinplatene med 0,5 dl varmt vann.
100 g sukker
400 g philadelfiaost
5-600 g fryste jordbær (halvtinte)
3 dl kremfløte
ca 100 g friske jordbær til pynt
Fremgangsmåte:
Mos kjeksene og bland sammen med smeltet margarin. Trykk blandingen ned i en springform. Du kan godt kle den med et bakepapir om du ønsker. Settes til kjøling.
Gelatinen legges i bløt som det står over. Når platene har blitt oppløst i 0,5 dl varmt vann blandes dette sammen med sukker og philadelfiaost. Halvtinte jordbær blendes og så har du i kremfløte mens du kjører dette til en jevn røre. Bland sammen med osteblandingen. Sett til kjøling i minst 6 timer.
Skjær rundt kaken med en spiss kniv og løsne ringen. Pyntes med friske jordbær og vips er kaken klar til servering! God apetitt!
Kommentarer
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du legger igjen en kommentar til meg!
Hilsen
Anne Kjersti