Deilige og litt sunnere ristopper




200 g sjokolade (jeg brukte Freia lys kokesjokolade)

200 g extra virgin kokosolje

2 ss sterk kaffe

2 egg

40 g sukker

35 g sukrin gold

100 g puffet ris



Smelt sjokolade og kokosolje over vannbad eller på veldig svak varme. Rør med tresleiv til all sjokoladen er smeltet. Rør inn kaffe og la blandingen avkjøles.

Lag eggedosis:
Visp egg og rørsukker til eggedosisen er skikkelig tykk og fyldig.


Bland sammen:
Sjokoladeblandingen tilsettes gradvis i eggedosisen mens du rører blandingen forsiktig sammen med sleiv til alt er blandet.


Tilsett puffet ris, og vend den forsiktig inn.


Bruk to spiseskjeer, fyll en passe mengde i den ene skjeen, og sett risboller på stekeplate med bakepapir ved hjelp av den andre skjeen. Ikke lag dem for store, de skal bli en grei munnfull. Sett dem gjerne litt tett, så får du plass på to stekebrett.


Sett risbollene til avkjøling i kjøleskap eller i fryser.


Oppbevares i kjøleskap eller fryser til servering.

Kommentarer