Fantastiske karameller som smelter på tungen!
Alle ingrediensene has i en kjele og kokes opp.
Det hele skal koke under omrøring i ca 30 minutter. Koketiden avhenger av koketopp og type kjele.
Når det begynner å tykne og får en lysbrun farge, sjekker man temperaturen på karamellmassen med et termometer. Temperaturen skal være 118 grader.
Hvis man ikke har et steketermometer, kan man sjekke temperaturen med "karamelltesten". Da tar man en dråpe med karamellmasse og dypper i kaldt vann. Kan dråpen rulles til en kule er massen varm nok.
Hell massen over i en teflon belagt brødform eller lignende. Er ikke formen teflonbelagt må man dekke bunnen med bakepapir.
La massen avkjøles i formen i noen timer og kutt den opp i passende biter og pakk de inn i cellofan papir.
Ingredienser
- 200 g smør
- 4 dl kremfløte
- 200 g sukker
- 2 dl lys sirup
- 2 ts vaniljesukker
Fremgangsmåte
(Gir ca. 75 stk)Alle ingrediensene has i en kjele og kokes opp.
Det hele skal koke under omrøring i ca 30 minutter. Koketiden avhenger av koketopp og type kjele.
Når det begynner å tykne og får en lysbrun farge, sjekker man temperaturen på karamellmassen med et termometer. Temperaturen skal være 118 grader.
Hvis man ikke har et steketermometer, kan man sjekke temperaturen med "karamelltesten". Da tar man en dråpe med karamellmasse og dypper i kaldt vann. Kan dråpen rulles til en kule er massen varm nok.
Hell massen over i en teflon belagt brødform eller lignende. Er ikke formen teflonbelagt må man dekke bunnen med bakepapir.
La massen avkjøles i formen i noen timer og kutt den opp i passende biter og pakk de inn i cellofan papir.
Disse må jeg prøve!
SvarSlettHar prøvd å lage karameller noen ganger før, men ikke fått til konsistensen.
Disse er kjempe gode! Ikke for myke og ikke for harde :)
SvarSlett