Fløtekarameller

Fantastiske karameller som smelter på tungen!

Ingredienser image

  • 200 g smør
  • 4 dl kremfløte
  • 200 g sukker
  • 2 dl lys sirup
  • 2 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

(Gir ca. 75 stk)
Alle ingrediensene has i en kjele og kokes opp.
Det hele skal koke under omrøring i ca 30 minutter. Koketiden avhenger av koketopp og type kjele.
Når det begynner å tykne og får en lysbrun farge, sjekker man temperaturen på karamellmassen med et termometer. Temperaturen skal være 118 grader.
Hvis man ikke har et steketermometer, kan man sjekke temperaturen med "karamelltesten". Da tar man en dråpe med karamellmasse og dypper i kaldt vann. Kan dråpen rulles til en kule er massen varm nok.
Hell massen over i en teflon belagt brødform eller lignende. Er ikke formen teflonbelagt må man dekke bunnen med bakepapir.
La massen avkjøles i formen i noen timer og kutt den opp i passende biter og pakk de inn i cellofan papir.

Kommentarer

  1. Disse må jeg prøve!
    Har prøvd å lage karameller noen ganger før, men ikke fått til konsistensen.

    SvarSlett
  2. Disse er kjempe gode! Ikke for myke og ikke for harde :)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar til meg!

Hilsen
Anne Kjersti